SNASKET
BRUNSVIGER
Ingredienser
Kagedejen
- 20 g gær
- 1 dl mælk, stuetempereret
- 40 g smør
- 1 æg
- 40 g sukker
- ½ tsk. salt
- 250 g hvedemel
Fyld
- 150 g brun farin
- 150 g smør
- 1 tsk. kanel
Sådan gør du:
Rør gæren ud i en skål med mælk. Smelt smørret ved lav varme og tilsæt det sammen med æg, sukker, salt og mel. Rør dejen sammen, til den er smidig, lækker og blød.
Læg bagepapir i bunden af en springform på 24-26 cm i diameter. Dæk den til med et rent klæde og lad den hæve i 1 time på køkkenbordet.
Fyld
Smelt langsomt smør, brun farin og kanel i en gryde ved lav varme under omrøring. Rør det godt sammen til en ensartet masse.
Lav dybe huller i den hævede dej med fingrene og fordel fyldet i hullerne.
Bag kagen ved 175°, 20-25 min. i forvarmet ovn (varmluft).
