DE BEDSTE BOLLER
KOLDTHÆVET HAVREGRYNSBOLLER
Ingredienser
- 8 dl lunken vand
- 10 g gær
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. raspolie
- 700 g hvedemel
- 200 g havregryn
- Evt. kerner eller havregryn til pynt
Sådan gør du
Opløs gær i vand og tilsæt honning og salt
Tilsæt derefter de resterende ingredienser og ælt dejen godt med grydeske, håndmixer eller hænderne.
Lad bolledejen hvile i køleskabet natten over.
Næste dag tages dejen ud fra køleskab og står 15 min. Vha. 2 skeer sættes bollerne på en bageplade med bagepapir. Bollerne skal ikke formes, og får derfor et rustikt udseende.
Bag bollerne ved 200°, 18-20 min i en forvarmet ovn (varmluft)
Man kan også sagtens bage havregrynsbollerne uden at koldhæve bollerne. Hvis du ønsker dette, så brug blot 25 g gær og lad havregrynsbollerne hæve i 1-2 timer i stedet på køkkenbordet.
