DE BEDSTE BOLLER

KOLDTHÆVET HAVREGRYNSBOLLER


Ingredienser

  • 8 dl lunken vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. raspolie
  • 700 g hvedemel
  • 200 g havregryn
  • Evt. kerner eller havregryn til pynt

Sådan gør du

Opløs gær i vand og tilsæt honning og salt

Tilsæt derefter de resterende ingredienser og ælt dejen godt med grydeske, håndmixer eller hænderne.

Lad bolledejen hvile i køleskabet natten over.

Næste dag tages dejen ud fra køleskab og står 15 min. Vha. 2 skeer sættes bollerne på en bageplade med bagepapir. Bollerne skal ikke formes, og får derfor et rustikt udseende.

Bag bollerne ved 200°, 18-20 min i en forvarmet ovn (varmluft)


Man kan også sagtens bage havregrynsbollerne uden at koldhæve bollerne. Hvis du ønsker dette, så brug blot 25 g gær og lad havregrynsbollerne hæve i 1-2 timer i stedet på køkkenbordet.

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang