NEM OG GOD
DEEP PAN PIZZA
Ingredienser til to springeforme(26 cm)
- 3,20 dl lunken vand
- 15 g gær
- 1,5 tsk. sukker
- 10 g salt
- 1,5 spsk. raspolie
- 525 g hvedemel
- 3-4 spsk. tomatpure
- 1 dl vand
- 1,5 tsk. tørret oregano
- Salt og peber
- Raspolie
- 1 pose revet mozzarella
- 150 g pepperoni
- Chiliflager
- Flydende honning eller cremefraiche dressing til toppping
Sådan gør du
Rør vand og gær sammen med sukker, salt og olie. Kom hvedemel i dejen, og ælt den smidig på en røremaskine/håndmixer.
Vend dejen ud på køkkenbordet, og rul den til to dejkugler. Drys mel på et stykke bagepapir, og lad dejen hæve lunt under et fugtigt klæde i 2 timer.
Placer de færdighævede deje i hver springform smurt med olie og beklæde med bagepapir. Hæld lidt olie ovenpå dejen inden topping.
Top med pizzasause, bestående af tomatpure, vand, oregano, salt og friskkværnet peber, mozzarella, pepperoni og chiliflager.
Bag ved 220°, 25 min i en forvarmet ovn (varmluft)
